80% клієнтів СГ «ТАС» отримують виплати по КАСКО протягом 3-х днів

80% клієнтів СГ «ТАС» отримують виплати по КАСКО протягом 3-х днів

Страхова група «ТАС» продовжує утримувати високий темп страхових виплат за договорами КАСКО. Так, в 2015 році 80% клієнтів, застрахованих по КАСКО, отримали відшкодування протягом 3-х днів. Аналогічний рівень з виплат СГ «ТАС» зберігає і в поточному році.

Такої ефективності вдалося досягти завдяки чітко налагодженому механізму врегулювання, який починає працювати відразу ж після дзвінка клієнта в колл-центр. У разі ДТП водієві необхідно зателефонувати за номером Гарячої лінії 0800 500 195 або на короткий номер 518, після чого оператор організовує необхідну допомогу і направить автомобіль на СТО. При цьому участь власника поліса КАСКО у процесі врегулювання мінімальна - всі дії зі взаєморозрахунків відбуваються на рівні страхової компанії і СТО, які працюють в єдиній електронній системі. Клієнту залишається тільки забрати свій автомобіль після ремонту і надати його на контрольний огляд представникові страховика.

Спрощена схема роботи зі страховими справами дозволяє клієнтам СГ «ТАС» в найкоротші терміни отримати належні виплати і максимально швидко повернутися до лав автомобілістів.

Високий показник з виплат відповідає лідерським позиціям Страхової Групи «ТАС» на ринку автострахування. За даними авторитетного рейтингового видання Insurance Top, СГ «ТАС» є страховиком №1 за полісами ОСЦПВ і «Зелена картка» за сукупністю премій і виплат. У 2015 році СГ «ТАС» відшкодувала за договорами автострахування 173,13 млн.грн. З них на виплати за договорами КАСКО припадає 47,75 млн.грн., ОСЦПВ - 59,31 млн.грн., «Зелена картка» - 66,07 млн.грн. Найбільша сума виплати по КАСКО в 2015 році склала 909 321 грн. за викрадений автомобіль.