Понад 255 тис. грн. СГ «ТАС» виплатила за страховим випадком в Австрії

Понад 255 тис. грн. СГ «ТАС» виплатила за страховим випадком в Австрії

У квітні СГ «ТАС» здійснила страхову виплату у розмірі 255 745 грн. клієнту, який отримав серйозну травму на відпочинку в Австрії.

Страховий випадок стався під час катання на лижах. При спуску з крутого схилу чоловік не впорався з керуванням і в результаті невдалого падіння отримав перелом щелепи. Службою порятунку був терміново викликаний санітарний гелікоптер, який доставив потерпілого в Університетську клініку Зальцбурга, де йому була надана екстрена допомога і здійснено хірургічне втручання. Після виписки з лікарні клієнт повернувся в Україну регулярним рейсом.

Всі витрати на госпіталізацію і стаціонарне лікування були відшкодовані СГ «ТАС» за договором страхування відповідальності за оплату медичних послуг під час подорожі за кордон перед третіми особами у разі нещасного випадку або захворюванні. Сума виплати склала 255 745 грн.

Це одна з найбільших страхових виплат у практиці туристичного страхування СГ «ТАС». Схожий епізод з переломом бедра під час катання на лижах стався з нашою співвітчизницею на гірськолижному курорті Італії в минулому році. Для допомоги потерпілій була залучена санітарна авіація. Всі витрати в розмірі 387 881 грн. на оплату послуг рятувальної служби, надання екстреної допомоги, стаціонарне лікування з подальшою багатоетапної евакуацією в Україну в супроводі медичного персоналу були відшкодовані СГ «ТАС» в повному обсязі. В цілому в 2015 році застраховані туристи отримали від СГ «ТАС» виплати на суму 4 855,9 тис. грн.

Активні види туризму, такі як катання на лижах, альпінізм, серфінг - це не тільки джерело нових відчуттів, а й фактори підвищеного ризику. Тому страховики настійно рекомендують клієнтам, які планують екстремальний відпочинок закордоном, обов'язково враховувати цей момент при оформленні туристичного страхування і купувати розширений пакет, щоб убезпечити себе від можливих витрат у разі травми.