«Кредит-Рейтинг» підтвердив рейтинг СГ «ТАС» на рівні uaA і uaAins

«Кредит-Рейтинг» підтвердив рейтинг СГ «ТАС» на рівні uaA і uaAins

Рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» рішенням від 31 травня 2016 р. підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг СГ «ТАС» на рівні uaA. Прогноз рейтингу - стабільний. Агентство також підтвердило рейтинг надійності СГ«ТАС» на рівні uaAins.

При оновленні рейтингу була використана повна фінансова звітність ПАТ «Страхова група «ТАС» за 2015 рік і за перший квартал 2016 року, а також внутрішня інформація, надана компанією в ході рейтингового процесу. Підтвердження рейтингу здійснюється кожні півроку.

Присвоєння компанії довгострокового кредитного рейтингу uaA свідчить про її високу кредитоспроможність. При цьому стабільний прогноз вказує на відсутність на поточний момент передумов для зміни рейтингу протягом року. Рейтинг uaAins присвоюється компаніям з високим рівнем надійності. Це означає, що платоспроможність страховика, його репутація і лояльність до клієнта вища, ніж у інших компаній, а також гарантує своєчасну виплату страховиком взятих фінансових зобов'язань.

Ключовими факторами, що впливають на кредитний рейтинг страховика, є: провідні позиції компанії на страховому ринку України, наявність розгалуженої мережі регіональних підрозділів, збереження відносної збалансованості портфеля залучених премій і надання послуг з соціально орієнтованих видів страхування, диверсифікація активів, якими представлені страхові резерви, інформаційна відкритість і прозорість тощо. За висновком експертів, кредитний рейтинг СГ «ТАС» підтверджений за всіма переліченими пунктами.

За перший квартал 2016 р. СГ «ТАС» виплатила 59,47 млн.грн. страхових відшкодувань і залучила 163,84 млн.грн. страхових платежів. У 2015 році СГ «ТАС» здійснила страхових виплат на загальну суму 212,43 млн.грн. і зібрала 607,38 млн.грн. страхових премій.