СГ «ТАС» оприлюднила ТОП-10 найбільших виплат за 2020 рік

СГ «ТАС» оприлюднила ТОП-10 найбільших виплат за 2020 рік

Страхова група «ТАС» оприлюднила «десятку» своїх найбільших виплат за минулий рік. Примітно, що дев’ять з цих десяти відшкодувань компанії, що вже давно користується репутацією одного з провідних автостраховиків країни, припали на договори КАСКО.

Найбільшою виплатою СГ «ТАС» за одним договором страхування за підсумками 2020 року стало відшкодування в розмірі 2000026 грн за договором «Правильне КАСКО». Саме таку суму було перераховано страховиком власникові вантажного автомобіля Scania R450, пошкодженого в аварії, що сталася на території Словенії. На погано освітленій ділянці траси водій ваговоза в нічній темряві вчасно не побачив, як з путівця навперейми йому на чималій швидкості виїхала інша автівка. На жаль, уникнути зіткнення не вдалося. В результаті удару Scania було серйозно пошкоджено. Втім, ремонтувати вантажівку власним коштом власникові не довелося – Страхова група «ТАС» врегулювала страховий випадок, виплативши належне за договором страхове відшкодування.

Водночас за пошкоджену в аварії, що сталася на Харківщині, вантажівку MAN, також застраховану за договором «Правильне КАСКО», Страхова група «ТАС» виплатила 1310066 грн. На слизькій дорозі водій не впорався з керуванням, не встиг вчасно загальмувати і допустив зіткнення з іншим вантажним транспортним засобом. В результаті ДТП було серйозно пошкоджено водійську кабіну MAN. СГ «ТАС», вивчивши обставини інциденту, визнала його страховим випадком та врегулювала його, виплатив власникові вантажівки відшкодування в розмірі понесених ним збитків.
Ще один вантажний автомобіль, виплата за який увійшла до «десятки» найбільших виплат компанії за минулий рік, – Renault T440, пошкоджений в аварії, що також сталася в Харкові.

В сутінках водій вантажівки одразу не помітив, що скраю дороги припарковано інший вантажний автомобіль.  В результаті зіткнення застрахована за договором «Правильне КАСКО» вантажівка отримала значні пошкодження.  Страхова група «ТАС», вивчивши обставини інциденту, визнала його страховим випадком та оперативно й в повному обсязі відшкодувала клієнтові понесені ним збитки, що склали 902381 грн.

А ось виплата за викрадений на Чернігівщині кросовер Lexus RX, застрахований СГ «ТАС» за програмою «5 зірок» договору «ЄвроКАСКО», склала 1133813 грн. Власне, історія з викраденням цього автомобіля здивувала навіть досвідчених слідчих. Адже авто угнали з зачиненого гаража! Невідомі зловмисники, побачивши, що на гаражі, де зберігався кросовер, висить великий замок, зірвати який, не привернувши увагу, не вдасться, зламали замок в сусідній будівлі і вже звідти почали розбирати стіну між гаражами. І саме через сусідній гараж вивезли кросовер. На жаль, розшукати автомобіль по гарячих слідах не вдалося. СГ «ТАС» оперативно врегулювала даний страховий випадок, виплативши страхувальникові відшкодування в розмірі завданих йому внаслідок викрадення авто збитків.

В свою чергу, за викрадений у Львові автомобіль Toyota Highlander Страхова група «ТАС» виплатила відшкодування в розмірі 952601 грн – саме таким виявися збиток власника позашляховика. Машину викрали вночі прямо зі стоянки. СГ «ТАС», де авто було застраховано за договором «Правильне КАСКО», визнала випадок страховим та оперативно виплатила автовласникові належне за договором страхове відшкодування.

До ТОП-10 найбільших виплат СГ «ТАС» за минулий рік також увійшло відшкодування в розмірі 1013825 грн, виплачене страховиком власникові пошкодженого в аварії автомобіля Volvo V90. Дорожньо-транспортна пригода, в якій було пошкоджено автівку, сталася на Київщині. В автомобіль клієнта СГ «ТАС» на чималій швидкості врізався інший транспортний засіб. Від удару Volvo V90 занесло, і він влетів у ще одну машину. СГ «ТАС» визнала інцидент страховим випадком та врегулювала його, виплативши страхувальникові відшкодування в розмірі понесених ним збитків. Додамо лише, що автомобіль було застраховано за програмою «5 зірок» договору «ЄвроКАСКО».

За аналогічних обставин було пошкоджено і застрахований СГ «ТАС» за договором «Правильне КАСКО» автомобіль BMW X5. Аварія сталася на околиці столиці. Водій вантажівки, що їхала в потоці машин за BMW, вчасно не загальмував і врізався в позашляховик. Удар був настільки сильним, що авто клієнта СГ «ТАС» влетіло в машину, що їхала попереду. В результаті аварії застрахований автомобіль зазнав суттєвих пошкоджень. Страхова група «ТАС» оперативно врегулювала випадок – клієнтові було виплачено страхове відшкодування в розмірі заподіяних йому внаслідок страхової події збитків. Сума виплати склала 799212 грн.

За договором «Правильне КАСКО» було застраховано і інший позашляховик – Toyota Sequoia, виплата за який також увійшла до ТОП-10 найбільших відшкодувань СГ «ТАС» за 2020 рік. Аварія, в якій було пошкоджено автомобіль, сталася на трасі у Львівській області. Під час руху водій несподівано побачив на дорозі залишену кимось каністру. Намагаючись об’їхати перешкоду, він різко викрутив кермо, але не втримав велику машину, внаслідок чого її занесло й відкинуло в кювет. Згідно з висновком експертизи, збиток власника Sequoia внаслідок страхового випадку склав 927021 грн – і саме цю суму виплатила СГ «ТАС» своєму клієнтові  в якості страхового відшкодування.

Дещо менше, а саме 926841 грн, склала сума відшкодування, яке СГ «ТАС» виплатила за пошкоджений причеп  Schmitz, також застрахований за договором «Правильне КАСКО». Інцидент стався під час розвантаження причепа. Під вагою вантажу перевернувся кузов машини, пошкодивши колесо, і причеп впав, зазнавши при цьому значних пошкоджень. Цей випадок стався на Кіровоградщині. СГ «ТАС», вивчивши обставини справи, визнала подію страховою та виплатила клієнтові належне страхове відшкодування в розмірі понесених ним збитків.

Окрім перелічених відшкодувань, здійснених за договорами КАСКО, до «десятки» найбільших виплат Страхової групи «ТАС» за минулий рік також увійшло страхове відшкодування в розмірі 1150000 грн, виплачене за договором добровільного страхування відповідальності перед третіми особами за страховим випадком, пов’язаним зі знищенням повітряного судна на Полтавщині.

Залишається додати, що за підсумками одинадцяти місяців минулого року щодня СГ «ТАС» виплачує за укладеними договорами страхування в середньому 3,46 млн грн, з яких 2,88 млн грн – за договорами автострахування.