Виплата СГ «ТАС» за розтрощений BMW перевищила 356 тис. грн

Виплата СГ «ТАС» за розтрощений BMW перевищила 356 тис. грн

За даними патрульної поліції, за дев’ять місяців 2021 року в Україні було зафіксовано 137286 дорожньо-транспортних пригод, що на 15,5% перевищує кількість аварій за січень – вересень минулого року. Статистика насправді жахає: щодня в цілому по країні лише офіційно реєструється в середньому понад півтисячі автопригод, в яких гине вісім осіб і ще 81 людина зазнає травм. І це  не кажучи вже про шалені фінансові збитки, який зазнають учасники ДТП – як винуватці, так і ті, хто просто опинився не в той час і не в тому місці.

Як зазначають в МВС, найбільш розповсюдженими причинами аварій на дорогах є наступні види порушень водіями правил дорожнього руху: порушення правил маневрування, перевищення безпечної швидкості, недотримання дистанції, порушення правил переїзду перехресть, керування транспортним засобом у стані сп’яніння. Загалом за дев’ять місяців в ДТП, спричинених такими порушеннями, загинуло 1606 людей, ще 17678 осіб було травмовано.

Втім, навіть ці страшні цифри, на жаль, не зупиняють деяких лихачів. І саме з таким горе-водієм довелося стикнутися нещодавно одному з клієнтів СГ «ТАС» в Рівному.

Страхувальник компанії за кермом свого автомобіля BMW X6 рухався однією з міських вулиць, коли просто перед ним на дорогу вилетів Opel Vectra. Як з’ясувалося згодом, водій Opel дуже поспішав у справах, тож вирішив всупереч ПДР не пропускати кросовер BMW і спробував на чималій швидкості проскочити перед ним. Маневр не вдався – сталося зіткнення. Варто зазначити, що удар був такої сили, що X6 двічі перевернувся – спочатку на дах, а потім – знову встав на колеса.

Годі й казати, що наслідки цієї «зустрічі» виявилися жахливими. Так, у авто винуватця ДТП було пошкоджено всю передню частину кузова – капот, бампер, обидва крила, розбито блок-фари. Водночас пошкодження BMW були ще чисельнішими та серйознішими: дах, всі чотири крила та двері, капот, кришка багажного відсіку, обидва бампери, лобове скло та блок-фари.

Втім, самостійно вирішувати фінансові проблеми, спричинені аварією та пошкодженням автомобіля, власникові кросовера не довелось.

Страхова група «ТАС», де BMW X6 було застраховано за договором «Правильне КАСКО», визнала страховий випадок та врегулювала, виплативши автовласникові належне страхове відшкодування в розмірі завданих йому збитків. Сума виплати склала 356740 грн.

Нагадаємо, в умовах стрімко зростаючої аварійності на дорогах, постійного збільшення чисельності автотранспорту та перманентного подорожчання запчастин та послуг з ремонту авто автострахування залишається чи не єдиним дієвим інструментом для автовласника, що дозволяє запобігти великим фінансовим втратам в разі будь-яких негараздів з авто.

Залишається додати, що Страхова група «ТАС», яка вже впродовж багатьох років впевнено посідає місце лідера на ринку автострахування України, щодня виплачує за укладеними договорами страхування в середньому 4,5 млн грн страхових відшкодувань, з яких 3,7 млн грн – за обов’язковою «автоцивілкою», «Зеленою карткою» та договорами КАСКО.