Чверть мільйона гривень виплатила СГ «ТАС» за пошкоджений в аварії DAF

Чверть мільйона гривень виплатила СГ «ТАС» за пошкоджений в аварії DAF

Страхові випадки бувають різними: хтось потрапив в аварію, чиєсь майно було пошкоджено в результаті стихійного лиха, а хтось зазнав збитків через вандалів. Втім, зустрічаються в страховій практиці випадки, які можна сміливо назвати курйозними, з категорії тих, що й навмисно не вигадаєш. Щоправда, збитки за ними подеколи виявляються зовсім не смішними.

Ця пригода із застрахованим за договором «Правильне КАСКО» вантажним автомобілем DAF XF сталася на трасі поблизу Києва. Водій, вирішивши перевірити стан колеса, зупинив машину, відкрив дверцята, щоб вийти, – і тієї ж миті відчинені двері ледь не знесла вантажівка Scania. В результаті удару відповідних пошкоджень зазнали обидва автомобілі. Так, у Scania внаслідок зіткнення було розбито праве дзеркало заднього виду, у DAF – ліва частина кузова, зокрема ті самі дверцята.

Страхова група «ТАС» визнала випадок страховим та врегулювала його, виплативши власникові застрахованої вантажівки належне за договором КАСКО відшкодування. Сума виплати склала 249788 грн.

Нагадаємо, за перші три місяці поточного року Страхова група «ТАС» виплатила за укладеними договорами страхування сумарно понад 244 млн грн, з яких близько 196 млн грн – за договорами автострахування: КАСКО, обов’язковою «автоцивілкою» та «Зеленою карткою».

Варто зазначити, що СГ «ТАС» вже багато років посідає провідні позиції на ринку автострахування України. Так, компанія є беззмінним лідером в сегменті обов’язкової та добровільної «автоцивілки» та входить в ТОП-5 найбільших страховиків на ринку страхування наземного транспорту.