Понад 290 тис. грн виплатила СГ «ТАС» за договором КАСКО

Понад 290 тис. грн виплатила СГ «ТАС» за договором КАСКО

Попри  те, що через війну на наших дорогах дещо поменшало автомобілів внаслідок виїзду автовласників закордон, щодня в Україні фіксується чимало дорожньо-транспортних пригод, в тому числі із загиблими та травмованими. Так, за словами першого заступника начальника Департаменту патрульної поліції Олексія  Білошицького, за чотири місяці 2022 року було зареєстровано 4028 ДТП, в яких було травмовано людей.

Водночас, за інформацією агентства «Укрінформ», в Україні в середньому кожні три хвилини стається одна ДТП і кожні 15 хвилин травмується одна особа.

У 46 випадках із ста причиною аварій на дорогах, за словами Олексія Білошицького, є перевищення водіями безпечної швидкості руху. Серед інших розповсюджених причин ДТП – порушення правил маневрування (19%), порушення правил проїзду пішохідних переходів і перехресть (по 8%), недотримання безпечної дистанції та кермування у стані сп’яніння.

В свою чергу, експерти зазначають, що багато з українських водіїв, попри те, що в країні вже понад три місяці діє воєнний стан, досі під час кермування авто не враховує певних обмежень і ускладнень на дорозі, що привнесла із собою війна. Наприклад, не звертає уваги на загороджувальні об’єкти на блокпостах, «їжаки» тощо, що також стає причиною дорожньо-транспортних пригод. Тож поліція закликає всіх водіїв бути уважнішими на дорогах, враховувати реалії воєнного часу та чітко дотримуватися правил дорожнього руху – все це в комплексі мінімізує шанси потрапити в ДТП.

Саме під час проїзду блокпосту на трасі на Дніпропетровщині сталася аварія, в якій зазнав пошкоджень застрахований СГ «ТАС» автомобіль Mazda CX-30. Поспішаючи у справах, водій кросовера за загороджувальними об’єктами, встановленими на блокпості, не помітив перешкоду –  складені шини – і врізався в них. В результаті удару було пошкоджено кузов автомобіля: капот та  передній бампер, а також двигун.

Страхова група «ТАС», вивчивши обставини справи, визнала випадок страховим та оперативно врегулювала, перерахувавши належне страхове відшкодування в розмірі понесених автовласником збитків на СТО, де здійснюватиметься ремонт пошкодженого транспортного засобу. Сума виплати склала 290846 грн.

Нагадаємо, загалом за чотири місяці 2022 року СГ «ТАС» виплатила в якості страхових відшкодувань за укладеними договорами страхування сумарно майже 300 млн грн, з яких понад 237 млн – за договорами автострахування: КАСКО, полісами обов’язкової «автоцивілки» і «Зеленою карткою».