Виплата СГ «ТАС» за договором «Правильне КАСКО» перевищила 418 тис. грн

Виплата СГ «ТАС» за договором «Правильне КАСКО» перевищила 418 тис. грн

Як повідомляє патрульна поліція, в Україні  продовжує зростати кількість дорожньо-транспортних пригод. Так, за перші п’ять місяців поточного року в цілому по країні було зареєстровано 70774 ДТП, що на 22,2% перевищує відповідний показник за аналогічний період минулого року.  Та найстрашніше те, що кожна 8-9 аварія – це ДТП з загиблими та/або травмованими. Загалом в січні – травні внаслідок дорожньо-транспортних пригод на дорогах України загинули 1001 людина, ще 9887 людей було травмовано.

В поліції зазначають, що основною причиною аварій залишається порушення учасниками руху правил маневрування. Так, за п’ять місяців правоохоронцями було зафіксовано 29304 таких ДТП, в яких 126 осіб загинуло і ще 1915 отримали травми різного ступеню важкості. Цифри жахають, між тим, кількість порушників на наших дорогах продовжує зростати.

То що змушує водіїв йти на такий ризик, наражати себе та оточуючих на небезпеку травмуватися, а то й загинути, і це не кажучи вже про колосальні збитки, до яких часто-густо призводять автопригоди? 

За словами правоохоронців, зазвичай порушення загальноприйнятих правил дорожнього руху самі винуватці ДТП пояснюють банальним «поспішав», «був впевнений, що проскочу», «втратив пильність за кермом», «не побачив знак», «на секунду відволікся», «розгубився» тощо. На жаль, часто така «розгубленість» та «поспіх» коштують дуже дорого.

Аварія, в якій зазнав численних пошкоджень застрахований СГ «ТАС» пікап VW Amarok, сталася в Харкові. Авто рухалось лівою смугою, коли з сусідньої смуги просто перед ним різко звернув інший автомобіль – Opel Astra. Як виявилося згодом, водій Opel «проскочив» свій поворот, тож вирішив «виправити ситуацію» та заздалегідь перестроїтися в ліву смугу.  Реалізуватися свій намір йому не вдалося – сталося зіткнення. На щастя, ніхто з людей в аварії не постраждав, однак обидві автівки зазнали суттєвих пошкоджень. Так, внаслідок удару було пошкоджено передню частинку пікапу: капот, бампер, праві крило та двері, шину, розбито блок-фару.

Страхова група «ТАС», де VW Amarok було застраховано за договором «Правильне КАСКО», вивчивши обставини інциденту, визнала його страховим випадком та оперативно врегулювала, виплативши автовласникові належне відшкодування в розмірі заподіяних йому збитків. Сума виплати склала 418249 грн.

Нагадаємо, Страхова група «ТАС» є одним з беззаперечних лідерів ринку автострахування України як за кількістю укладених договорів і сумою залучених за ними премій, так і за обсягом виплачених за ними відшкодувань. Так, компанія впродовж вже багатьох років посідає перше місце на ринках обов’язкової та добровільної «автоцивілки», а також стабільно входить в ТОП-5 на ринку КАСКО. За статистикою, щодня СГ «ТАС» виплачує за укладеними договорами страхування в середньому 4,6 млн грн відшкодувань, з яких 3,8 млн грн – за договорами КАСКО, полісами ОСЦПВ та «Зеленою карткою».