Рейтинги СГ «ТАС» оновлено на рівні uaAА та uaAins

Рейтинги СГ «ТАС» оновлено на рівні uaAА та uaAins

Рейтингове агентство «Кредит-Рейтинг» оголосило про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу ПАТ «Страхова група «ТАС» на рівні uaAА з прогнозом «стабільний».

Крім того, згідно з рішенням рейтингового комітету також підтверджено рейтинг надійності страховика на рівні uaAins.
В процесі оновлення рейтингів Страхової групи «ТАС» експертами агентства «Кредит-Рейтинг» була використана фінансова звітність компанії за І півріччя поточного року, а також внутрішня інформація страховика, надана її представниками.

Варто підкреслити, що кредитний рейтинг uaAА присвоюється виключно компаніям з дуже високою кредитоспроможністю порівняно з іншими учасниками ринку, а стабільний прогноз каже про відсутність передумов для зміни рейтингу впродовж року. В свою чергу, рейтинг uaAins свідчить про високу надійність страховика, його платоспроможність та здатність виконувати свої зобов‘язання за договорами страхування, а також про значні конкуренті переваги страхової компанії та її високі фінансові показники.

Нагадаємо, за результатами І півріччя поточного року СГ «ТАС» було залучено 631,06 млн грн страхових платежів та виплачено 256,92 млн грн відшкодувань.

Залишається додати, що до основних факторів, що підтримують рівні рейтингів, відносяться провідні позиції страховика на ринку, широка розгалужена мережа регіональних підрозділів, збалансованість страхового портфелю, низький рівень боргового навантаження, інформаційна відкритість та прозорість тощо.