СГ «ТАС» надаватиме допомогу клієнтам при оформленні е-поліса

СГ «ТАС» надаватиме допомогу клієнтам при оформленні е-поліса

Сьогодні, 7 лютого в Україні офіційно стартує масштабний проект із запровадження електронного поліса обов‘язкового страхування цивільно-правової відповідальності автовласників. Таким чином, власники автомобілів зможуть дистанційно, не заїжджаючи в офіс страхової компанії, оформити поліс «автоцивілки» на сайті страховика та після внесення страхового платежу отримати його електронною поштою.

Страхова група «ТАС» успішно пройшла процедуру технічної атестації МТСБУ й наразі є однією з п‘яти страхових компаній, що отримала право оформлювати електронні поліси ОСЦПВ.

Варто зазначити, що, незважаючи на очевидні переваги оформлення полісу через інтернет, останнім часом низка засобів масової інформації повідомила про певні складнощі, що можуть очікувати на страхувальників, які оберуть для себе такий спосіб придбання «автоцивілки».

Насамперед це стосується відсутності у клієнта «права на помилку» при самостійному заповненні даних для поліса. Адже, якщо вказані в полісі дані не відповідатимуть дійсності, в разі настання страхової події страховик має право відмовити у виплаті відшкодування. І в цьому випадку клієнт буде змушений самостійно вирішувати питання компенсації потерпілим особам заподіяних збитків.

А зважаючи на те, що вітчизняні споживачі страхових послуг поки не мають досвіду оформлення договорів страхування в електронному вигляді, та й полів, які слід заповнити, ні багато ні мало аж близько 30, вірогідність того, що вони випадково припустяться помилок при оформленні поліса, досить висока. З іншого боку, за словами експертів, існують певні технічні нюанси, що можуть завадити клієнту отримати надійний страховий захист в разі оформлення електронного поліса. Зокрема, вони звертають увагу на те, що за відсутності оперативного внесення страхового платежу на рахунок страховика – день в день – заявка клієнта на оформлення електронного поліса автоматично анулюється, і клієнт залишається без належного страхового захисту й вимушений «розпочинати все спочатку».

Беручи до уваги всі ці моменти та усвідомлюючи побоювання клієнтів, обумовлені новизною проекту, Страхова група «ТАС» прийняла безпрецедентне рішення: з метою забезпечення всебічної підтримки страхувальників та правильності заповнення ними електронного полісу, компанія надаватиме всім своїм клієнтам, які бажають його оформити, можливість скористатися допомогою компетентних спеціалістів. Для цього достатньо лише залишити заявку на сайті страховика або звернутися до будь-якого офісу компанії. Кваліфіковані спеціалісти СГ «ТАС» роз‘яснять, як правильно заповнити всі дані в заявці на електронний поліс, або – за бажанням страхувальника – зроблять це за нього: створять заявку на е-поліс в базі МТСБУ, проведуть оплату, і клієнт отримає електронну версію полісу «автоцивілки» на пошту в той же момент. Більше того, за бажанням клієнта він може отримати також і паперовий бланк полісу.

«Поза всілякі сумніви, електронний поліс – дуже потрібна та корисна річ, - зазначає Голова правління СГ «ТАС» Павло Царук. – Між тим, ми дуже добре розуміємо всі побоювання наших клієнтів, адже будь-яке нововведення на початку викликає в людей певний острах. З іншого боку, для багатьох людей допоки сам механізм укладання договору страхування через інтернет залишається незрозумілим, а це означає, що помилки при оформленні поліса неминучі. Звичайно, з часом всі звикнуть до цього, та й певні технічні недоліки, на які звертають увагу деякі представники ЗМІ та експерти, з часом обов‘язково будуть виправлені. Однак наразі для нас є очевидним: клієнти будуть значно впевненішими, якщо заручаться підтримкою кваліфікованих фахівців. До того ж, це гарантуватиме правильність оформлення поліса, а відповідно, його дійсність, що є запорукою отримання страхового відшкодування в разі страхової події».

Отже, вже з 7 лютого всі клієнти СГ «ТАС», які бажають оформити електронний поліс, можуть це зробити за допомогою спеціалістів компанії.

Крім того, зважаючи на те, що до цього часу Міністерство внутрішніх справ та Національна поліція України не затвердили нормативні документи, які б забезпечували правове поле для перевірки поліцією електронних полісів ОСЦПВ у водіїв, СГ «ТАС» радить автовласникам не нехтувати й паперовою версією «автоцивілки». Тобто, оформивши електронний поліс за допомогою спеціалістів компанії, додатково отримати й паперовий бланк: це унеможливить виникнення непорозуміння та зніме будь-які спірні питання в разі вимоги співробітників поліції пред‘явити поліс.

Залишається додати, що впровадження зазначеного проекту стало черговим кроком СГ «ТАС» назустріч клієнту, обумовлений бажанням надати йому всебічний страховий захист та забезпечити найякісніший сервіс.