За знищений в аварії автомобіль СГ «ТАС» виплатила 559 тис. грн

За знищений в аварії автомобіль СГ «ТАС» виплатила 559 тис. грн

Багато хто вважає, що запорука отримання належного страхового відшкодування в розмірі реально понесених збитків – це великий страховий платіж: мовляв, заплатив багато, то й можеш розраховувати на велику страхову виплату. Якщо ж страховий платіж невеликий, годі й сподіватися, що страхова компанія покриє збитки в повному обсязі. Однак страхова практика наочно свідчить про помилковість такої думки, доводячи, що надійний страховий захист та велику виплату можна отримати навіть за невеличкий страховий платіж.

Цей інцидент стався з одним з клієнтів СГ «ТАС» на Хмельниччині. За кермом свого Mercedes ML500 він потрапив під сильний дощ, що буквально за лічені хвилини перетворив асфальтовану трасу на справжню ковзанку. На слизькій дорозі водій втратив контроль над авто, в результаті чого машину занесло й перекинуло в кювет на узбіччі, де автівка попутно зачепила стовп та огорожу. Внаслідок ДТП Mercedes зазнав численних значних пошкоджень і вже не підлягав ремонту.

Страхова група «ТАС», вивчивши обставини події, прийняла рішення про визнання застрахованого автомобіля знищеним і виплату автовласникові належного страхового відшкодування в розмірі понесених ним збитків. Сума виплати склала 559085 грн.
Примітно, що застраховано вказаний автомобіль було за програмою «1 зірка» договору «ЄвроКАСКО», страховий тариф за якою складає лише 0,99%.

За даною програмою СГ «ТАС» страхує автомобілі виключно на випадок знищення чи викрадення.

Нагадаємо, договір «ЄвроКАСКО» включає в себе п’ять програм – за кількістю «зірок» – з різним наповненням. Так, за програмою «2 зірки» страховик, окрім відшкодування збитків в разі угону чи знищення авто, здійснить виплату і якщо транспортний засіб буде пошкоджено в ДТП. За умовами програми «3 зірки» автовласник до того ж має можливість отримати виплату без надання довідки поліції. В свою чергу, «чотиризіркова» програма передбачає також виплату відшкодування за всіма пошкодженнями авто, в тому числі отриманим не в ДТП. Водночас програма «5 зірок» включає в себе розширене страхове покриття за максимальним переліком страхових ризиків, VIP-сервіс, опцію «Валютний коридор» та прискорену виплату страхового відшкодування. Таким чином, кожний автовласник в залежності від власних потреб та своїх фінансових можливостей може в рамках одного договору КАСКО отримати оптимальний для себе варіант страхового захисту – і при цьому бути впевненим в тому, що отримає належне відшкодування у випадку будь-яких негараздів з авто.