СГ «ТАС» продовжує міцно утримувати звання безперечного лідера ринку ОСЦПВ

СГ «ТАС» продовжує міцно утримувати звання безперечного лідера ринку ОСЦПВ

Моторне (транспортне) страхове бюро України підвело підсумки роботи ринку обов’язкової «автоцивілки» за ІІ квартал.

Отже, як повідомляє пресслужба регулятора, в квітні – червні страховиками було оформлено 2,4 млн полісів ОСЦПВ, за якими було залучено сумарно 1,82 млрд грн страхових платежів, що на 6,5% та 12,7% відповідно перевищує вказані показники за ІІ квартал 2020 року.

Страхова група «ТАС», що вже кілька років поспіль міцно утримує перше місце в сегменті  ОСЦПВ, за підсумками звітного періоду вчергове підтвердила своє лідерство на ринку за обсягом залучених платежів. Нагадаємо, за квітень – червень поточного року СГ «ТАС» було зібрано за полісами обов’язкової «автоцивілки» 216522049,48 грн платежів, що є найвищим показником на ринку та на 11,7% перевищує обсяг надходжень страховика, який посів другу сходинку відповідного рейтингу.

Загалом за ІІ квартал 2021 року страховиками, які працюють в сегменті ОСЦПВ, було врегульовано 40205 вимог постраждалих – це на 34% перевищує даний показник за аналогічний період минулого року. При цьому сукупна сума виплат за полісами обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності автовласників порівняно з цифрами за квітень – червень минулого року зросла на 41% і склала 834,4 млн грн.

Страхова група «ТАС» за ІІ квартал 2021 року врегулювала 5171 вимогу потерпілих, традиційно посівши перше місце на ринку на вказаним показником. Безперечним лідером ринку стала СГ «ТАС» і за обсягом виплачених відшкодувань. Так, сума виплат компанії на 28,5% перевищує обсяг відшкодувань страховика, який посів другу сходинку у відповідній рейтинговій таблиці.

Залишається додати, що за показниками швидкості  та якості врегулювання страхових випадків за полісами ОСЦПВ Страхова група «ТАС» також входить до числа визнаних лідерів ринку, що підтверджено статистикою МТСБУ.

Так, у 2020 році середній строк виплати страхового відшкодування за полісом обов’язкової «автоцивілки» в СГ «ТАС» становив 21 день, що є набагато менше як термінів врегулювання, встановлених законодавством, так і середнього строку виплат в цілому по ринку ОСЦПВ.