СГ «ТАС» виплатила 275 тис. грн за пошкоджене вогнем авто

СГ «ТАС» виплатила 275 тис. грн за пошкоджене вогнем авто

Як свідчить практика, причини страхових випадків, що їх врегульовують за договорами автострахування, здебільшого банальні: неуважність за кермом, порушення водіями Правил дорожнього руху, втома, несприятливі погодні умови, незадовільний технічний стан автомобіля або погане дорожнє покриття. Проте іноді страхові випадки стаються, як то кажуть, буквально на рівному місці, коли ніщо не віщує біди: і водій максимально уважний та дотримується ПДР, і дорожнє покриття не викликає дорікань, і погода чудова, і автомобіль справний. Саме такий інцидент нещодавно стався з одним із клієнтів СГ «ТАС», власником позашляховика Land Rover Range Rover Sport, застрахованого за програмою «5 зірок» договору страхування наземного транспорту «ЄвроКАСКО».

Ця пригода сталася на трасі в Одеській області. Просто під час руху водій раптом побачив, що авто починає оповивати дим – з невідомих причин виникло самозаймання, що спричинило пожежу. На щастя, водій не розгубився і, зупинивши автомобіль, швидко загасив полум’я з вогнегасника. Та, попри це, вогонь встиг накоїти біди, пошкодивши автівку.

Страхова група «ТАС», вивчивши обставини інциденту,  визнала страховий випадок та в рамках своїх зобов’язань за укладеним договором страхування оперативно врегулювала його, виплативши належне відшкодування. Сума виплати склала 275024 грн. За рішенням власника позашляховика кошти було перераховано на рахунок фірмової СТО, яку він обрав для ремонту автомобіля.

Нагадаємо, Страхова група «ТАС» впродовж вже багатьох років міцно утримує лідируючі позиції на ринку автострахування України. Так, компанія очолює рейтинг страховиків в сегментах обов’язкової та добровільної «автоцивілки», а також входить до числа найбільших страховиків на ринку КАСКО як за обсягом залучених премій, так і за сумою виплачених відшкодувань.

Так, за шість місяців поточного року СГ «ТАС» виплатила за укладеними договорами страхування загалом 451 млн грн відшкодувань, левова частка з яких – майже 370 млн грн – за договорами автострахування: КАСКО, ОСЦПВ та «Зеленою карткою».