В квітні СГ «ТАС» виплатила за договорами автострахування понад 38,6 млн грн

В квітні СГ «ТАС» виплатила за договорами автострахування понад 38,6 млн грн

Страхова група «ТАС» оприлюднила статистику своїх виплат за квітень. Отже, згідно з даними страховика, лише за полісами обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності автовласників протягом другого весняного місяця потерпілим було відшкодовано 26440333 грн. В свою чергу, сума виплат СГ «ТАС» за договорами страхування наземного транспорту сягнула 12176408 грн.

Саме на договори КАСКО припали й найбільші за місяць виплати компанії.

Зокрема  564451 грн відшкодувала Страхова група «ТАС» власникові автомобіля Kia Sorento, застрахованого за програмою «3 зірки» договору «ЄвроКАСКО». Автомобіль зазнав серйозних пошкоджень внаслідок пожежі. Інцидент стався у Тернополі.

Вночі автовласникові зателефонували сусіди, повідомивши, що його машина, залишена на ніч біля будинку, палає. Пожежні, які прибули за викликом, швидко загасили полум’я, однак на той час автомобіль майже повністю вигорів. Представники служби з надзвичайних ситуацій дійшли висновку, що мало місце самозаймання, причини якого з’ясовуються.
В свою чергу, Страхова група «ТАС» визнала подію страховою та оперативно виплатила страхувальникові відшкодування в розмірі заподіяних йому збитків.
Внаслідок пожежі було пошкоджено і автомобіль VW Passat, виплата за який увійшла до числа найбільших в квітні. Інцидент стався в Івано-Франківську. Повернувшись ввечері з роботи, клієнт СГ «ТАС» залишив машину припаркованою біля будинку. А на світанку чоловікові повідомили, що автівка палає. Незважаючи на всі зусилля пожежних, які оперативно прибули на місце пригоди та швидко загасили полум’я, автомобіль за цей час встиг майже повністю вигоріти. За висновком співробітників служби з надзвичайних ситуацій, причиною пожежі став підпал. Страхова група «ТАС», вивчивши обставини справи, визнала подію страховою та виконала свої зобов’язання за укладеним договором страхування, перерахувавши клієнтові належне відшкодування в розмірі заподіяних йому збитків. Сума виплати склала 490000 грн.
Автомобіль було застраховано за програмою «5 зірок» договору «ЄвроКАСКО».
За цією ж програмою вказаного договору був застрахований й Toyota Land Cruiser, виплата за який склала 330405 грн.
Автомобіль було пошкоджено в аварії, що сталася на Одещині. Рухаючись по трасі, водій авто допустив зіткнення з коровою, що, відбившись від стада, несподівано вийшла на дорогу.  В результаті аварії було серйозно пошкоджено передню частину позашляховика: розбито капот, блок-фару, деформовано крило та бампер.
Страхова група «ТАС» оперативно врегулювала цей страховий випадок, перерахувавши клієнтові страхове відшкодування в розмірі заподіяних йому збитків.
До числа найбільших відшкодувань квітня також увійшла виплата в розмірі 480690 грн за договором «Правильне КАСКО».

Аварія із застрахованим автомобілем Skoda Octavia сталася у Львові. Водій транспортного засобу, що рухався назустріч Skoda, під час виконання обгону не впорався з керуванням та вилетів на смугу, якою їхав клієнт Страхової групи «ТАС». Незважаючи на зусилля обох водіїв, уникнути лобового зіткнення не вдалося. В результаті аварії було розбито передню частину застрахованої автівки: бампер, фари, решітку радіатора, деформовано капот тощо.
Страхова група «ТАС», вивчивши обставини інциденту, визнала його страховим випадком і оперативно виплатила своєму клієнту належне страхове відшкодування.
Страховим випадком було визнано й інцидент із застрахованим також за договором «Правильне КАСКО» автомобілем Rolls-Royce Phantom, що стався в середмісті столиці.  Під час руху в лобове скло автомобіля потрапив камінець, що вилетів з-під коліс автівки, яка їхала попереду.
За висновком експертизи, заміна пошкодженого скла на дорогій автівці коштуватиме 275081 грн. Саме цю суму в рамках своїх зобов’язань за договором страхування і виплатила СГ «ТАС» в якості страхового відшкодування.