СГ «ТАС» підтвердила безперечне лідерство на ринку ОСЦПВ

СГ «ТАС» підтвердила безперечне лідерство на ринку ОСЦПВ

Моторне (транспортне) страхове бюро України підвело підсумки роботи ринку обов’язкової «автоцивілки» за ІІІ квартал поточного року.

Отже, за статистикою бюро, протягом липня – вересня страховиками, які працюють на ринку ОСЦПВ, було оформлено 2,06 млн полісів обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності автовласників, за якими було залучено 1,27 млрд грн страхових платежів.

Беззаперечним лідером ринку за кількістю оформлених полісів «автоцивілки» традиційно стала Страхова група «ТАС», яка за три місяці уклала понад чверть мільйона відповідних договорів – 250586! Перше місце посіла СГ «ТАС» і за сукупною сумою зібраних за полісами ОСЦПВ страхових платежів, що склала 157329769 грн. Таким чином, частка СГ «ТАС» на ринку «автоцивілки» за підсумками ІІІ кварталу перевищила 8%.

Протягом липня – вересня страховиками, які працюють на ринку ОСЦПВ,було врегульовано понад 33,5 тисяч вимог потерпілих. При цьому обсяг здійснених за ними виплат сягнув 618,7 млн грн. І за цими показниками лідерство також утримує Страхова група «ТАС». Так, компанією за три місяці було здійснено 3678 виплат за полісами обов’язкової «автоцивілки» на загальну суму 65956309 грн. Таким чином, частка СГ «ТАС» в загальному обсязі виплачених за вказаний період страхових відшкодувань перевищила 10,66%, що є найвищим показником по ринку.

Додамо, що, окрім власне фінансових результатів роботи страховиків-членів МТСБУ, бюро оприлюднило і інформацію стосовно оперативності врегулювання ними страхових подій. Отже, за даними Моторного бюро, в ІІІ кварталі середній строк врегулювання страхових вимог за шкоду, заподіяну майну, склав 77 днів. Втім, в СГ «ТАС» цей показник є традиційно значно нижчим: страхові випадки за полісами ОСЦПВ компанія врегульовує в середньому за 49 днів від дати ДТП. Залишається додати, що, згідно з відповідним рейтингом МТСБУ, за оперативністю виплат Страхова група «ТАС» посіла гідне четверте місце в десятці «найшвидших» у врегулюванні страховиків України.