СГ «ТАС» оприлюднила ТОП-10 найбільших виплат за 2022 рік

СГ «ТАС» оприлюднила ТОП-10 найбільших виплат за 2022 рік

Страхова група «ТАС» оприлюднила «десятку» своїх найбільших виплат за минулий рік. Примітно, що сім з них припали на договори страхування наземного транспорту, ще дві – на договори страхування залізничного транспорту і ще одна – на договір страхування відповідальності автоперевізників та експедиторів.

Отже, найбільшою виплатою СГ «ТАС» за минулий рік стало відшкодування в розмірі 4050338 грн, яке було виплачено компанією за договором страхування наземного транспорту «ЄвроКАСКО 5 зірок».

Надзвичайна подія, внаслідок якої було фактично знищено застрахований автомобіль Land Rover Range Rover, сталася на Одещині. Посеред ночі власник позашляховика почув вибух. Підбігши до вікна, він побачив, що його авто вже охоплено полум’ям. На жаль, попри всі зусилля пожежних, які оперативно прибули на виклик, врятувати автомобіль так і не вдалося – він повністю вигорів. Що саме спричинило пожежу, належало з’ясувати слідству, водночас Страхова група «ТАС» визнала випадок страховим та в рамках своїх зобов’язань організувала проведення експертизи для встановлення розміру заподіяних збитків та виплатила відповідне відшкодування. Залишається додати, що Land Rover було застраховано за програмою «5 зірок» договору «ЄвроКАСКО».

За тією ж програмою вказаного договору було застраховано і інший Land Rover Range Rover, виплата за який також увійшла до числа найбільших, здійснених СГ «ТАС» протягом минулого року. Аварія, в якій зазнав численних серйозних пошкоджень застрахований автомобіль, сталася на Закарпатті: на смугу, якою рухався  позашляховик, просто на нього раптом із «зустрічки» на швидкості виїхав Daewoo Lanos. Від удару обидва авто вилетіли в кювет. Годі й казати, що пошкодження автомобілів  внаслідок інциденту виявилися дуже суттєвими. Страхова група «ТАС», вивчивши обставини випадку, визнала його страховим і врегулювала, виплативши належне за укладеним договором страхування відшкодування. Сума виплати склала 1004530 грн.

В свою чергу, виплата за пошкоджений в результаті зіткнення, що сталося на Одещині, позашляховик Audi SQ7, також застрахований за програмою «5 зірок» договору «ЄвроКАСКО», склала 1032955 грн. Щоправда, причиною аварії в даному випадку стало не порушення правил дорожнього руху, а ожеледиця. Принаймні, почасти. На слизькій дорозі водій SQ7 загальмував, і в цей момент в позашляховик врізався інший автомобіль. В результаті удару обидві автівки зазнали пошкоджень. Втім, самостійно вирішувати питання з оплатою ремонту авто власникові позашляховика не довелося: СГ «ТАС», оперативно і в повному обсязі виконала всі свої зобов’язання, виплативши відповідне страхове відшкодування.

До речі, це не єдиний автомобіль Audi SQ7, виплата за яким увійшла до «десятки» найбільших за підсумками минулого року.

Так, відшкодування в розмірі 1124105 грн було виплачено власникові іншого такого ж самого позашляховика, пошкодженого теж в результаті зіткнення під часу руху. Цей інцидент стався на Вінниччині. Застрахована автівка не розминулася на путівці з іншим автомобілем – Daewoo. Внаслідок ДТП обидва авто зазнали серйозних пошкоджень передньої частини кузову. Страхова група «ТАС», де позашляховик було застраховано за договором «Правильне КАСКО», визнала випадок страховим, організувала проведення відповідного дослідження щодо визначення розміру збитків та в повному обсязі виплатила належне страхове відшкодування.

В свою чергу, за знищений в автотрощі, що сталася на Рівненщині, напівпричіп ALI RIZA USTA A3TY СГ «ТАС» виплатила відшкодування в розмірі 1007369 грн. На трасі один з учасників руху, водій легковика Opel, намагаючись здійснити обгін, не пересвідчився в безпеці свого маневру, виїхав на зустрічну смугу, де допустив зіткнення з рейсовим автобусом та тягачем з  напівпричепом, який в результаті сильного удару зайнявся. Наслідки автотрощі виявилися просто катастрофічними: за висновком експертів, всі три автомобілі через численні значні пошкодження не підлягали ремонту та були визнані фактично знищеними. Повністю згорів і напівпричіп ALI RIZA USTA A3TY, застрахований за договором «Правильне КАСКО». Вивчивши обставини інциденту, СГ «ТАС» визнала його страховим випадком та в рамках своїх зобов’язань врегулювала – шляхом виплати страхового відшкодування в розмірі завданих автовласникові збитків.

На відміну від попереднього випадку, аварія, в якій було пошкоджено застрахований також за договором «Правильне КАСКО» комерційний автомобіль Isuzu NPR, сталася виключно з вини самого його водія. Цей інцидент стався на Київщині. Водій не врахував дорожню обстановку та стан покриття, в результаті чого допустив ситуацію, коли в повороті автомобіль просто винесло з траси на узбіччя і він зрештою врізався в дерево, зазнавши численних пошкоджень. СГ «ТАС» визнала випадок страховим та врегулювала його, виплативши страхове відшкодування в розмірі понесених автовласником збитків. Сума виплати склала 899584 грн.

І ще одна виплата за договором «Правильне КАСКО» увійшла до «десятки» найбільших виплат Страхової групи «ТАС» за минулий рік. Йдеться про відшкодування в розмірі понад 900 тис. грн, яке було виплачено власникові автомобіля Samand LX, пошкодженого в результаті аварії, що сталася на території Румунії. На трасі авто клієнта СГ «ТАС» несподівано «підрізав» трактор, що виїхав на дорогу. Намагаючись уникнути зіткнення, водій Samand вивернув кермо, але не зміг втримати автівку, і вона вилетіла в кювет, де перевернулася на дах. В результаті аварії автомобіль зазнав значних пошкоджень.

Визнавши випадок страховим, СГ «ТАС» його врегулювала, виплативши страхувальникові відповідне страхове відшкодування в розмірі його збитків – в сумі 901121 грн.

Втім, не автострахуванням єдиним: окрім виплат за договорами КАСКО, до ТОП-10 найбільших відшкодувань СГ «ТАС» за підсумками минулого року також увійшли дві виплати за договорами страхування залізничного транспорту.

Йдеться про виплати в розмірі 982941 та 1009754 грн за два залізничні напіввагони, пошкоджені внаслідок інциденту на Львівщині: в результаті аварії вагони вантажного потягу зійшли з рейок та перекинулися.

Крім того, до «десятки» найбільших виплат Страхової групи «ТАС» за 2022 рік увійшла виплата за договором добровільного страхування відповідальності автоперевізників та експедиторів в розмірі 2911988 грн.

Інцидент, в результаті якого було фактично знищено вантаж, що перевозився страхувальником, стався на території  Угорщини. Під час нічного переїзду водій вантажівки раптом побачив у дзеркалі вогонь: горів причіп, завантажений побутовою технікою. Самостійно загасити полум’я водієві не вдалося, тож ще до приїзду рятувальників і сам причіп, і вантаж в ньому було фактично повністю знищено. За висновком компетентних служб, найімовірніше причиною займання стало замикання проводки.

Однак, якою б не була причина пожежі, її наслідки, а саме фінансові збитки в результаті цієї надзвичайної пригоди, виявилися колосальними.  Втім, самостійно вирішувати ці проблеми автоперевізникові не довелося – завдяки наявності відповідного договору страхування, укладеного з Страховою групою «ТАС».  Страховик, вивчивши обставини інциденту, визнав випадок страховим та в рамках своїх зобов’язань виплатив належне страхове відшкодування.

Нагадаємо, загалом за підсумками 2022 року Страхова група «ТАС» виплатила за укладеними договорами страхування 904,32 млн грн., що є одним з найвищих показників на ринку.