За викрадений автомобіль СГ «ТАС» виплатила понад 1,13 млн грн

За викрадений автомобіль СГ «ТАС» виплатила понад 1,13 млн грн

Згідно з даними, оприлюдненими Офісом Генерального прокурора, протягом січня – травня правоохоронцями було офіційно зареєстровано 1930 випадків незаконного заволодіння транспортними засобами. І більшість з викрадених автомобілів, на жаль, так і не повернулися до своїх законних власників і досі в розшуку.

За статистикою, найчастіше «здобиччю» зловмисників стають авто, що були залишені без нагляду – на тротуарі біля будинку, на подвір’ї, на неофіційних, стихійних парковках біля магазинів тощо. Тож експерти зазвичай радять автовласникам встановлювати на свої транспортні засоби сучасну сигналізацію, GPS-трекери і, звичайно, зберігати їх виключно на стоянках під охороною, а краще – в гаражах. Втім, як виявляється, навіть зачинений гараж не забезпечує повний захист авто і не є панацеєю від його викрадення. В цьому нещодавно мав прикру нагоду переконатися один з клієнтів Страхової групи «ТАС», власник кросовера Lexus RX.

Історія з викраденням цього автомобіля, що нагадує справжній детектив, сталася в одному з районних центрів Черкащини. Повернувшись напередодні з роботи, власник, як завжди, залишив свою автівку в гаражі неподалік від свого будинку, а ранком, відчинивши його, був вражений – автомобіль просто зник. Як, власне, і стіна, що відділяла його гараж від сусіднього. Як з’ясувалося, невідомі зловмисники, аби викрасти Lexus, скористалися не найпростішим варіантом: побачивши, що на гаражі, де зберігався кросовер, висить великий замок, зламати який, не привернувши увагу, не вдасться, винахідливі злодії вирішили діяти в інший спосіб. Вночі вони зламали замок в сусідній будівлі і вже звідти почали розбирати стіну між гаражами. І саме через сусідній гараж вивезли викрадений кросовер.

Незважаючи на всі зусилля правоохоронців, розшукати автомобіль по гарячих слідах не вдалося. Наразі його пошуки, а також пошуки причетних до його викрадення тривають. В свою чергу, Страхова група «ТАС», де Lexus RX було застраховано за програмою «5 зірок» договору «ЄвроКАСКО», вивчивши обставини справи, прийняла рішення про визнання інциденту страховим випадком та виплату страхувальникові належного відшкодування в розмірі завданих йому внаслідок викрадення авто збитків. Сума виплати склала 1 133 813 грн.

Нагадаємо, договір «ЄвроКАСКО 5 зірок» включає в себе п’ять програм автострахування – різних за наповненням та вартістю. Так, якщо програма «1 зірка» розрахована на автовласників, яка хочуть убезпечити себе виключно на випадок викрадення чи знищення авто, то «5 зірок» покриває всі ризики автовласника та захищає від всіх негараздів, що можуть статися з авто.