СГ «ТАС» підготувала рекомендації особам, які зазнали збитків внаслідок військових дій

СГ «ТАС» підготувала рекомендації особам, які зазнали збитків внаслідок військових дій

Згідно зі звітом Київської школи економіки, станом на 11 квітня 2022 року загальні втрати економіки України, понесені в ході війни, вже сягнули 564 – 600 млрд доларів. Ця сума включає в себе як прямі, так  і непрямі втрати, зокрема зниження ВВП, припинення інвестицій, відтік робочої сили, додаткові витрати на оборону та соціальну підтримку тощо. 

В цілому за 47 днів російської агресії в Україні було пошкоджено, зруйновано або захоплено щонайменше 23 тис. км доріг, 37 тис. кв. м житлового фонду, 319 дитячих садочків, 546 закладів освіти, 205 медзакладів, 145 заводів та підприємств, 54 адміністративні будівлі, 277 мостів та мостових переходів, 10 військових аеродромів, 8 аеропортів, 2 порти тощо.

При цьому, як зазначають експерти, найбільше втрат фіксується в сегменті житлової нерухомості, що спричинено збільшенням руйнувань внаслідок військових дій. І зрозуміло, що, зважаючи на поточну ситуацію, сума збитків, завданих як державі в цілому, так і безпосередньо громадянам – власникам майна, й надалі зростатиме.

Тож питання компенсації збитків за пошкоджене чи знищене в результаті військової агресії рф майно ще довго не втрачатимуть своєї актуальності. Що передбачено відповідною процедурою відшкодування збитків та який порядок їх фіксації? Ці питання наразі турбують багатьох українців.

Страхова група «ТАС» підготувала докладні рекомендації щодо заходів, яких можуть вживати особи, які зазнали матеріальних збитків, в тому числі внаслідок пошкодження чи знищення житла в результаті військової агресії рф.

Ознайомитися з детальними інструкціями можна на сайті компанії за посиланням:  https://sgtas.ua/potrebitelyu/deystvuyushie/.