Виплата СГ «ТАС» за пошкоджене в Чехії авто перевищила 413 тис. грн

Виплата СГ «ТАС» за пошкоджене в Чехії авто перевищила 413 тис. грн

Абсолютна більшість автовласників, почувши питання «Який страховий захист слід мати під час поїздки за кордон?», навіть не замисляться над відповіддю: «Звісно, «Зелену картку»! Ну, і договір туристичного страхування – для себе».  І з цим не посперечаєшся. Дійсно, ці два договори страхування – «обов’язковий набір» кожного автомобіліста, який перетинає кордон за кермом. Та чи достатньо цього, аби насправді почуватися впевнено в закордонній поїздці?

Так, за «Зеленою карткою» буде відшкодовано збитки, заподіяні третім особам в разі ДТП з вини власника поліса, але як і чиїм коштом він ремонтуватиме власне авто? Адже зазвичай в аварії авто винуватця також зазнає пошкоджень, і ремонтувати його своїм коштом, тим більше за кордоном, часто-густо виявляється досить дорого.

Рятівне коло в подібних ситуаціях – договір КАСКО, що  стане у нагоді автовласникові не лише в Україні, але й під час його подорожі за кордон.  

Аварія, в якій було пошкоджено застрахований СГ «ТАС» автомобіль Volvo XC90, сталася на території Чехії. Проїжджаючи вулицею одного з чеських містечок, водій кросовера намагався здійснити поворот, але не врахував дорожню обстановку, внаслідок чого допустив зіткнення із автомобілем BMW, що, спочатку рухаючись в одному напрямку із Volvo, на перехресті не повернув, а продовжив їхати прямо.  В результаті зіткнення обидві автівки зазнали пошкоджень. Зокрема у кросовера в аварії було пошкоджено передню частину кузову: капот, бампер, решітку радіатора, розбито одну блок-фару та протитуманну фару. Водночас у BMW внаслідок удару було пошкоджено правий бік: обидві двері, переднє крило, диск, а також шини двох коліс.

Втім, завдяки наявності відповідних договорів страхування винуватцю ДТП не довелося оплачувати ремонт ані свого, ані чужого автомобіля.

Випадок було визнано страховим і врегульовано шляхом виплати належних страхових відшкодувань. Так, виплату власникові BMW було здійснено за полісом міжнародного страхування «Зелена картка», а власникові Volvo – за договором страхування наземного транспорту «Правильне КАСКО» від СГ «ТАС». Сума виплати за пошкодження кросовера склала 413071 грн.

Нагадаємо, серед основних особливостей договору «Правильне КАСКО», завдяки яким цей продукт користується незмінно високою популярністю у автомобілістів, варто відзначити розширене страхове покриття, можливість вільного комбінування страхових ризиків, широку територію дії, якісне сервісне обслуговування та оптимальні  строки здійснення страхових виплат.