За поспіх клієнта СГ «ТАС» виплатила майже 270 тис. грн

За поспіх клієнта СГ «ТАС» виплатила майже 270 тис. грн

Недотримання водіями безпечної дистанції – досить розповсюджене порушення ПДР на наших дорогах, яким грішать багато автомобілістів. І, на жаль, як зазначають правоохоронці, досить часта причина дорожньо-транспортних пригод.

Саме недотримання безпечної дистанції стало і причиною аварії, в якій зазнав пошкоджень автомобіль Audi Q8, застрахований СГ «ТАС» за договором «Правильне КАСКО».

Цей інцидент стався на околиці Києва. Клієнт СГ «ТАС», поспішаючи у справах, знехтував необхідністю дотримання безпечної дистанції між учасниками руху, не встиг вчасно загальмувати і допустив зіткнення із іншим транспортним засобом, що їхав перед ним, – вантажівкою Scania.

В результаті удару було пошкоджено задню частину вантажного автомобіля, зокрема розбито ліхтар. У кросовера пошкодження виявилися суттєвішими: передній бампер, одна з блок-фар тощо.

Втім, самостійно оплачувати ремонт свого автомобіля йому не довелося. Страхова група «ТАС» визнала страховий випадок і в рамках своїх зобов’язань за укладеним договором страхування наземного транспорту врегулювала, оперативно і в повному обсязі виплативши відповідне страхове відшкодування. Сума виплати склала 268849 грн.

Нагадаємо, за даними авторитетного профільного видання Insurance TOP, Страхова група «ТАС» міцно утримує провідні позиції на ринку автострахування України. Так, впродовж вже багатьох років компанія є безперечним лідером ринку в сегментах як обов’язкової, так і добровільної «автоцивілки», посідає перше місце з обсягу виплат за полісами «Зелена картка» та входить в число найбільших страховиків на ринку КАСКО.