СГ «ТАС» виплатила 442 тис. грн за договором «Правильне КАСКО»

СГ «ТАС» виплатила 442 тис. грн за договором «Правильне КАСКО»

Порушення правил маневрування, перевищення безпечної швидкості та недотримання дистанції – так виглядає «трійка» найрозповсюдженіших причин дорожньо-транспортних пригод в Україні. Так, за даними Національної поліції, за одинадцять місяців 2020 року в Україні сталося 61999 аварій внаслідок порушення правил маневрування, 25257 ДТП, спричинених перевищенням безпечної дистанції та 25365 інцидентів на дорогах через недотримання водіями належної дистанції.

Сумарно в цих аваріях було травмовано 18231 особу, загинуло 2165 людей. Тож статистика невтішна.  Щодня в Україні фіксується в середньому 449 дорожньо-транспортних пригод, більшості з яких можна було б уникнути, зберігши життя та здоров’я людей, не кажучи вже про авто, ремонт якого після аварії може обійтися в кругленьку суму.

І в цьому нещодавно мав прикру нагоду переконатися один зі страхувальників СГ «ТАС», власник автомобіля BMW X5. Аварія за участю застрахованого за договором «Правильне КАСКО» позашляховика сталася в Луцьку. А причиною її стало грубе порушення Правил дорожнього руху, в тому числі порушення правил маневрування, перевищення швидкості та недотримання безпечної дистанції. Коли клієнт СГ «ТАС» проїхав кругове перехрестя, його несподівано підрізав Mercedes, що на чималій швидкості несподівано виїхав з другорядної дороги. Уникнути зіткнення не вдалось. На щастя, в результаті аварії водії не отримали серйозних травм, а ось пошкодження обох автівок виявилися значними. Так, в BMW X5 було пошкоджено передню частину кузова: капот, бампер, крило, розбито лобове скло, обидві блок-фари та решітку радіатора.

За висновком експертизи загальний збиток автовласника внаслідок інциденту, згодом визнаного СГ «ТАС» страховим випадком, склав 441785 грн. Саме цю суму в рамках своїх зобов’язань за укладеним договором КАСКО оперативно і в  повному обсязі і виплатила Страхова група «ТАС» своєму клієнтові в якості страхового відшкодування.

Нагадаємо, за даними авторитетного спеціалізованого видання Insurance TOP, Страхова група «ТАС» входить до числа безперечних лідерів ринку автострахування України. Так, компанія міцно утримує перше місце на ринку обов’язкової та добровільної «автоцивілки» та входить в ТОП-6 на ринку страхування наземного транспорту.