За підсумками 2020 року СГ «ТАС» вчергове підтвердила безперечне лідерство на ринку ОСЦПВ

За підсумками 2020 року СГ «ТАС» вчергове підтвердила безперечне лідерство на ринку ОСЦПВ

Моторне (транспортне) страхове бюро України підвело підсумки роботи ринку обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності автовласників за минулий рік. Згідно з оприлюдненими даними, Страхова група «ТАС» за результатами роботи в 2020 році вчергове підтвердила звання багаторічного та незмінного лідера вітчизняного ринку обов’язкової «автоцивілки» ­як за обсягом залучених премій, так і за сумою виплачених відшкодувань.

В цілому, за даними МТСБУ, протягом 2020 року учасниками ринку було укладено 8,3 млн договорів ОСЦПВ, за якими було залучено сумарно 6,1 млрд грн страхових премій, з яких 726669379 грн було зібрано саме СГ «ТАС». Варто зазначити, що за підсумками року Страхова група «ТАС» не лише традиційно посіла перше місце на ринку за обсягом надходжень, але й суттєво відірвалася навіть від найближчого конкурента. Так, обсяг премій, залучених лідером, на 19% перевищує відповідний показник страховика, який посів друге місце серед учасників ринку за обсягом зібраних платежів.

Беззаперечним лідером ринку стала СГ «ТАС» і за сумою виплат за полісами ОСЦПВ: обсяг відшкодувань компанії на 33,6% перевищує суму виплат, здійснених впродовж минулого року страховиком, який посів другу сходинку відповідного рейтингу.

Варто зазначити, що загалом протягом 2020 року Страховою групою «ТАС» було врегульовано 17602 вимоги за полісами ОСЦПВ,  в тому числі 7661 – за європротоколом, що є найвищими показниками на ринку та на 37% і 53% відповідно перевищує число вимог, врегульованих компанією, яка посіла друге місце за кількістю здійснених за «автоцивілкою» виплат.

Загалом вітчизняними страховими компаніями за минулий рік було врегульовано 147 тисяч вимог за полісами «автоцивілки», з яких 50272 – за європротоколом. Сукупна сума виплат перевищила 2,3 млрд грн.