СГ «ТАС» вчергове очолила рейтинг страховиків на ринку ОСЦПВ

СГ «ТАС» вчергове очолила рейтинг страховиків на ринку ОСЦПВ

Моторне (транспортне) страхове бюро України оприлюднило результати роботи ринку обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності автовласників за І квартал.

Отже, загалом за перші три місяці поточного року вітчизняними страховиками було оформлено близько 1,77 млн полісів обов’язкової «автоцивілки» – це на 8,7% більше, аніж протягом січня – березня минулого року. Сукупна сума залучених платежів за полісами ОСЦПВ перевищила 1,08 млрд грн, що на 18,8% більше аналогічного показника за відповідний період 2018-го.

При цьому, за даними МТСБУ, беззаперечним лідером ринку за обсягом премій традиційно стала Страхова група «ТАС»: протягом трьох місяців 2019 року страховиком за 213426 полісами «автоцивілки» було зібрано 128985593 грн страхових платежів, що є найвищим показником серед компаній, які здійснюють обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності автовласників.

Безумовне лідерство на ринку продовжує утримувати Страхова група «ТАС» і за обсягом виплачених за полісами ОСЦПВ страхових відшкодувань та кількістю врегульованих страхових випадків. Так, за І квартал СГ «ТАС» було виплачено потерпілим 70805728 грн відшкодувань за 4162 страховими подіями.

В цілому по ринку за три місяці 2019 року було врегульовано понад 34 тисячі страхових випадків, за якими було виплачено близько 594,3 млн грн відшкодувань, що на 7,8% перевищує суму виплат за полісами «автоцивілки» в січні – березні минулого року.

Як зазначили в МТСБУ, в січні – березні 2019 року середній строк врегулювання страхових вимог за шкоду, заподіяну майну, склав 76 днів (для вимог, врегульованих у строк до 365 днів) – це на 6 днів менше, ніж у IV кварталі 2018 року. Варто додати, що частка справ, що були врегульовані страховиками в строк до 90 днів, з початку року збільшилася і склала 70,5%. Страхова група «ТАС» традиційно увійшла до ТОП-10 страховиків країни за показником термінів виплат: середній строк врегулювання вимог за полісом ОСЦПВ в компанії складає 61 день від дати страхової події.

З іншого боку, в МТСБУ підкреслюють, що лише у 33 страховиків середній термін врегулювання подій за полісами «автоцивілки» не перевищує прописаних в законі 90 днів.

Не додають оптимізму і дані традиційного «світлофору» Моторного (транспортного) страхового бюро України за І квартал. Так, лише 17 страхових компаній, які працюють на ринку ОСЦПВ, отримали «зелене світло» за всіма трьома показниками: «Загальною оцінкою діяльності страховика», «Рівнем скарг від потерпілих та страхувальників» та «Якістю врегулювання збитків», тоді як у IV кварталі минулого року повним набором «зелених» оцінок могли «похизуватися» 23 компанії.
Загалом в І кварталі поточного року МТСБУ було отримано 457 скарг на дії своїх членів, тоді як протягом жовтня – грудня 2018 року таких скарг було зафіксовано 371. Втім, ці негативні тенденції не стосуються СГ «ТАС» – компанія традиційно отримала «зелені» оцінки за всіма показниками.