СГ «ТАС» оприлюднила ТОП-10 найбільших виплат за 2019 рік

СГ «ТАС» оприлюднила ТОП-10 найбільших виплат за 2019 рік

Страхова група «ТАС» оприлюднила «десятку» найбільших за минулий рік виплат за укладеними договорами страхування.
Отже, з ТОП-10 відшкодувань вісім припали на договори страхування наземного транспорту. Водночас найбільшу виплату року в розмірі 928329 грн було здійснено за договором страхування відповідальності автоперевізників та експедиторів.

Дорожньо-транспортна пригода із вантажним Volvo FH сталася на Львівщині. Водій ваговоза на слизькій дорозі не впорався з керуванням, в результаті чого автопоїзд перекинувся. Внаслідок аварії було серйозно пошкоджено як сам транспортний засіб, так і вантаж, що ним перевозився. СГ «ТАС», вивчивши обставини пригоди, визнала подію страховою та виплатила належне за договором страхове відшкодування.

Друге місце в ТОП-10 відшкодувань страховика за 2019 рік «посіла» виплата в розмірі 888360 грн за договором страхування майна та відповідальності «Повний житлозахист».

Пожежа, внаслідок якої було пошкоджено застрахований житловий будинок в Закарпатській області, сталася вночі. Будівля раптом спалахнула і вогонь почав миттєво розповсюджуватися житловими приміщеннями, в результаті чого будинок майже вигорів. Страхова група «ТАС» оперативно врегулювала страховий випадок, відшкодувавши домовласнику заподіяні йому збитки.

Крім того, до ТОП-10 виплат компанії за минулий рік увійшло відшкодування в розмірі 827496 грн, яке СГ «ТАС» виплатила власникові викраденого в столиці автомобіля Honda Accord. Надзвичайна пригода сталася рано-вранці – злочинці угнали застраховане авто прямо з парковки. Страхова група «ТАС», вивчивши обставини справи, прийняла рішення про визнання вказаної події страховою та відшкодування страхувальникові заподіяних йому в результаті інциденту збитків. Авто було застраховано за договором «Правильне КАСКО».

В десятку найбільших виплат компанії за 2019 рік також увійшли два відшкодування, які СГ «ТАС» виплатила за пошкоджені в ДТП вантажівки. Зокрема 690000 грн було перераховано власникові вантажного автомобіля MAN, задіяного в міжнародних перевезеннях. Автомобіль було пошкоджено в аварії, що сталася на території Угорщини. Через погані погодні умови водій вантажівки не зміг втримати на трасі велику машину, не впорався з керуванням та допустив зіткнення з іншим транспортним засобом. Внаслідок пригоди було пошкоджено передню частину водійської кабіни вантажівки. СГ «ТАС» оперативно врегулювала страховий випадок та виплатила своєму клієнтові належне за укладеним договором «Правильне КАСКО» страхове відшкодування.

За аналогічних обставин було пошкоджено і вантажний автомобіль DAF FT, виплата за який склала 660485 грн. Аварія сталася на Полтавщині. На вузькій ділянці траси застрахований СГ «ТАС» автомобіль не зміг розминутися з іншою вантажівкою, що рухалася зустрічною смугою. В результаті зіткнення було пошкоджено водійську кабіну DAF. Страхова група «ТАС», вивчивши обставини інциденту, визнала його страховим випадком та в рамках договору «Правильне КАСКО» виплатила страхувальникові відшкодування в розмірі заподіяних йому збитків.

Дещо менше, а саме 646273 грн, склала виплата, яку СГ «ТАС» перерахувала власникові автомобіля Mercedes GL450 за договором «ЄвроКАСКО 5 зірок». Аварія, в якій було пошкоджено застрахований автомобіль, сталася на Житомирщині. Водій Mercedes не помітив, що на дорогу, якою він рухався, з провулку виїжджає інший автомобіль, та не встиг вчасно загальмувати. В результаті зіткнення обидві машини зазнали значних пошкоджень. Втім, самостійно платити за ремонт авто клієнтові СГ «ТАС» не довелося – це за нього зробив страховик, перерахувавши належне відшкодування в розмірі заподіяних страхувальникові збитків на СТО.
До переліку найкрупніших виплат компанії за минулий рік також увійшли три відшкодування, які СГ «ТАС» виплатила за пошкоджені в ДТП мінівени. Зокрема, 605625 грн було перераховано власникові Mercedes 410D, який потрапив в аварію в Запорізькій області. На слизькій дорозі автомобіль «повело», він з’їхав з траси та перевернувся в кювет. Внаслідок пригоди було серйозно пошкоджено передню частину бусу. Вивчивши обставини справи, СГ «ТАС» врегулювала подію, виплативши страхувальникові належне за договором «Правильне КАСКО» страхове відшкодування.

В свою чергу, виплата за інший мікроавтобус – Ford Transit, що також було застраховано за договором «Правильне КАСКО», склала 596250 грн. Аварія сталася на трасі в Черкаській області. Клієнт СГ «ТАС» за кермом Ford намагався обігнати інший транспортний засіб, однак в цей момент водій машини, що їхав попереду, неочікувано для інших учасників руху та не вмикаючи сигнал повороту почав повертати вліво. Зіткнення уникнути не вдалося. В результаті удару мікроавтобус з’їхав в кювет та врізався в дерево на узбіччі. На щастя, люди в аварії не постраждали, чого не можна сказати про автомобіль. Втім, СГ «ТАС» швидко та в повному обсязі відшкодувала страхувальникові всі заподіяні йому внаслідок страхової події збитки.

За договором «Правильне КАСКО» було застраховано і автомобіль Opel Zafira, виплата за який склала 581190 грн. Авто зазнало численних пошкоджень в аварії, що сталася на трасі в Житомирській області. З другорядної дороги на головну, якою рухався Opel, несподівано на великій швидкості вискочив інший транспортний засіб. Внаслідок зіткнення було серйозно пошкоджено передню частину застрахованого автомобіля. Страхова група «ТАС», вивчивши обставини пригоди, визнала випадок страховим та оперативно відшкодувала страхувальникові завдані йому в результаті аварії збитки.

І замкнула «десятку» найбільших відшкодувань СГ «ТАС» за минулий рік виплата в розмірі 564451 грн, яку компанія перерахувала своєму клієнтові, автомобіль якого Kia Sorento було пошкоджено в пожежі.

Інцидент стався в Тернополі. Повернувшись напередодні з роботи, власник машини, як завжди, залишив її на парковці неподалік свого будинку. А вночі йому повідомили, що його автомобіль палає. Незважаючи на те, що пожежним досить швидко вдалося локалізувати пожежу та загасити полум’я, вогонь встиг наробити лиха – Kia Sorento майже повністю вигорів. Та поки представники служби з надзвичайних ситуації з’ясовували причини надзвичайної пригоди, Страхова група «ТАС», щойно отримала повідомлення про подію, взялася до вивчення обставин її настання. Випадок було визнано страховим, а страхувальникові перераховане належне за укладеним договором «ЄвроКАСКО 5 зірок» відшкодування в розмірі заподіяних йому в результаті пожежі збитків.