За викрадене авто СГ «ТАС» виплатила понад 588 тис. грн

За викрадене авто СГ «ТАС» виплатила понад 588 тис. грн

Як повідомляє Патрульна поліція України, лише за минулий рік в Києві було викрадено 684 авто.  Цифра досить велика, але менша за відповідний показник 2020 року: тоді в столиці було вкрадено 752 транспортних засоби. Правоохоронці зауважують: щороку динаміка угонів зменшується, проте підстав стверджувати, що цей вид злочинності вдалося приборкати, звісно, наразі немає. Тож представники поліції наполегливо радять автовласникам не нехтувати засобами запобігання викраденням транспортних засобів: встановлювати якісні сигналізації, зберігати авто виключно на обладнаних стоянках під цілодобовою охороною, блокувати важіль перемикання передач. І, звичайно, мати відповідний страховий захист на випадок викрадення автомобіля, адже, як визнають самі поліцейські, якщо у зловмисників виникне бажання вкрасти авто відповідної марки – вони його вкрадуть, і жодні технічні засоби безпеки їм не завадять.

Особливо це стосується власників автомобілів марок Hyundai, КIA, Honda, Mazda, що користуються найбільшою популярністю у викрадачів, зокрема тих, що «працюють» в столиці.

Про те, наскільки важливо мати страховий захист на випадок викрадення авто, на власному досвіді нещодавно переконався один із клієнтів Страхової групи «ТАС»: його автомобіль Hyundai Tucson було викрадено в столиці.

На жаль, знайти злочинців по гарячих слідах поліції, попри всі вжиті заходи, так і не вдалося, як, власне, і викрадене ними авто. Наразі пошуки тривають.

Водночас Страхова група «ТАС», де кросовер було застраховано за договором «Правильне КАСКО», визнала випадок страховим та в рамках своїх зобов’язань виплатила клієнтові відповідне страхове відшкодування в розмірі його збитків. Сума виплати склала 588186 грн.

Нагадаємо, за даними видання Insurance TOP, за підсумками 2021 року Страхова група «ТАС» продовжує міцно утримувати провідні позиції на страховому ринку України, зокрема в сегменті автострахування. Так, компанія традиційно посіла перше місце в сегментах обов’язкового та добровільного страхування цивільно-правової відповідальності автовласників, а також увійшла до числа найбільших страховиків на ринку страхування наземного транспорту.

Гідно виконувати свої зобов’язання перед клієнтами компанія продовжує і сьогодні, під час повномасштабної війни: за п’ять місяців від початку року СГ «ТАС» виплатила за укладеними договорами страхування близько 385 млн грн, при цьому левова частка відшкодувань припала саме на договори автострахування: ОСЦПВ, КАСКО та «Зелену картку».